The Beatles, en liten bit musikhistoria

The Beatles tillhör ett av världens mest kända band. Nästan alla känner till dem, oavsett vilken generation du tillhör och oavsett vilken bakgrund du har. Om du är intresserad av musikhistoria och/eller av The Beatles kommer du förhoppningsvis få ut någonting utav följande text.

Hur allting började

Det hela började i Liverpool i England i mitten av 50-talet. Fyra unga män som ännu inte har träffats växer upp i samma stad och vid samma tidpunkt. En av dem, John, har precis förlorat sin mamma och startar ett band som kallar sig för The Quarrymen. En annan av de fyra, Paul, ser en spelning med The Quarrymen och blir väldigt inspirerad av dem. Varpå han stannar kvar efter spelningen och börjar jamma med bandet. Det slutar med att han får en plats i gruppen och att han och John påbörjar utvecklingen av en stark vänskap. Efterhand utvecklades The Quarrymen lite åt olika håll, Paul och John började spela mer tillsammans och de andra hoppade av, men de bestämde sig för att fortsätta som en egen grupp. Tillsammans med en mycket duktig gitarrist, George. Dock var John tveksam till George inblandning först, eftersom han var lite yngre än John och Paul, men han visade sig vara en skicklig musiker så att han fick vara med i alla fall.

De tre fortsatte spela under namnet The Quarrymen tillsammans med en klasskamrat på Johns konstskola, Stuart. Sedan anslöt också trummisen Pete Best och de fem spelade sedan tillsammans i Hamburg mellan åren 1960-1961.

Hur de blev The Beatles

Deras allra tidigaste musik finns bevarad, men det är framför allt deras senare musik som blivit känd. Gruppen genomgick en mindre omorganisering i samband med att de flyttade tillbaka till England. Stuart lämnade för att fortsätta med sina konststudier och Pete Best blev sedermera utbytt mot Ringo på ett skivbolags begäran bland annat. Så bildades The Beatles, som det kom att kalla sig efter ett namnbyte från The Quarrymen till The Silver Beatles för att till slut bli The Beatles.

All musik finns numera att streama på nätet och annars går det att få tag på all musik inspelat i olika format, allt för att du ska kunna ta del av musiken på ett så smidigt sätt som möjligt. För att kunna lyssna på musik på ett så bra sätt som möjligt behöver du dessutom ett par bra hörlurar. Dessutom behöver de inte bara leverera bra ljud utan också fungera bra till din mobiltelefon, på Nordicbox.se har de mängder med bra alternativ som uppfyller kraven.

The Beatles slog igenom med dunder och brak 1962 med låten Please Please Me och snart kunde de livnära sig och till och med leva väldigt gott på sin musik. De köpte bland annat bilar som skapade stora rubriker när de såldes, på samma sätt som när de köptes.

Deras musik har sålt i miljonupplagor och Paul och Ringo drar fortfarande fulla hus oavsett om de spelar tillsammans eller med egna band.