Cole World

Jermaine Lamarr Cole, känd som J. Cole, växte upp i Fayetteville som ligger i USAs delstat North Carolina. Som son till en militär veteran så föddes Jermaine på en militärbas i Tyskland. Tidigt i Jermaines uppväxt så lämnade hans pappa honom och hans mor. Artisten har inte varit i kontakt med sin pappa sedan han försvann.

I tidig ålder upptäcke Jermaine sitt enorma intresse för musiken och började redan som 12-åring att skriva sina egna rader av texter och komponerade sina egna beats. Under sina gymnasieår producerade Jermaine musik tillsammans med hans vänner och startade en grupp kallad Bomm Sheltuh.

Till skillnad från den stora majoriteten av artister så valde Jermaine att fortsätta sin utbildning efter att han gått ut gymnasiet med ett imponerade snittbetyg på 4.2. Jermaine valde att flytta till New York då han ansåg att hans chanser att lyckas som artist var större i storstaden, samtidigt som han erbjöds stipendier på St John’s University som ligger i Brooklyn, New York. Trots hans succé i klassrummet både under gymnasie- och universitetstiden så flyttade Jermaine tillbaka till sin hemstad Fayetteville där han hade ett flertal olika jobb innan hans karriär tog fart på allvar.

Under hela sin karriär så har Jermaine valt att bo kvar i Fayettevile då han vill ha nära till sin familj och sina vänner.

2009 släppte J. Cole sin andra mixtape som han valde att nämna The Warm Up. Denna mixtape var början på den fantastiska karriär han idag har då han nämndes som en av de 50 mest troliga artister att slå igenom under 2010. Dock så tog det till 2011 innan J. Cole slog igenom på fullaste allvar då han släppte albumet The Sideline Story. Detta album innehöll låtar som än idag anses vara artistens bästa verk. Albumet bestod av fanfavoriter som till exempel Work Out, Can’t Get Enough, Nobody’s Perfect, Who Dat, och Cole World. The Sideline Story slog stort över hela världen och var början på en rad av Grammynominerade album. Efter att hans första album slog igenom så spenderade han en stor del av den inkomsten på att bygga sin mamma det hus som hon alltid drömt om i hemstaden Fayetteville. För den som inte har samma budget som J. Cole men fortfarande har intresse att bygga nytt så har Buildor ett fantastiskt utbud av diverse billiga byggvaror. 2013 släpptes albumet Born Sinner, vilket var artistens första release sedan storsuccén The Sideline Story. Detta album kom inte helt oväntat att likaså bli ett väldigt omtyckt album. Sedan dess har J.Cole släppt Forest Hills Drive, 4 Your Eyez Only, KOD, och Revenge of the Dreamers III.

Under tidiga år tog J. Cole mycket av hans inspiration ifrån 2000-talets allra största hip-hop artister Jay Z, Eminem, Nas och Tupac Shakur. J. Cole fick chansen tidigt under sin karriär att följa med på en årslång tour tillsammans med Jay Z. Jermaine måste ha imponerat världsartisten då han valde att signa J. Cole till sitt eget skivbolag, Roc-A-Fella Records, kort efter touren.